Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x lekker eten in San Remo

San Remo ligt in het uiterste puntje van de Bloemenrivièra, vlakbij de grens met Frankrijk. Het is een bekende stad wegens verschillende evenementen die hier plaatsvinden. Zo is hier al bijna 70 jaar lang elk jaar in februari of maart een groot muziekfestival. Ook is het de eindbestemming van de bekende wielrenwedstrijd Milaan-San Remo. Vroeger heeft in de stad ook de Grand Prix van San Remo plaatsgevonden, een autorace. Waar de stad minder bekend om staat, maar wat je er wel goed kunt, is eten! Ik tip daarom 5 restaurants waar je heerlijk kunt eten in San Remo.

Chicco e Rosa

Midden in het centrum van de stad kun je hier genieten van typische Ligurische gerechten. Van verse pasta’s tot groentetaarten en de lekkerste vis, je kunt het hier allemaal kiezen. Om de klassieke Italiaanse desserts als tiramisu en panna cotta niet te vergeten! Hier wordt met passie en liefde het lekkerste van de Italiaanse keuken voor je bereid.

tiramisu

Foto: Pinar Kucuk via Unsplash

Via Gaudio 42, 18038 San Remo

Fratelli Currado

In dit elegante restaurant komen gerechten uit verschillende Italiaanse regio’s aan bod op de menukaart. Van risotto tot een vissoep tot een Siciliaanse cannolo (koekje) als dessert. Alle gerechten worden prachtig gepresenteerd, waardoor je iedere gang een feestje op je bord hebt.

Via S. Francesco 315, 18038 San Remo

Tipico Osteria

Bij deze Osteria eet je de typische huisgemaakte Italiaanse gerechten. Lekkere pasta’s die rechtstreeks in de pan worden opgediend, frisse salades of een stukje vlees of vis.

pasta

Foto: Mgg Vitchakorn via Unsplash

Piazza Sardi 14, 18038 San Remo

Osteria del Marinaio

Visliefhebber? Dan moet je absoluut eens naar dit restaurant. Het is namelijk helemaal ingericht in zee-thema, en op de menukaart staan heel veel verschillende soorten vis om uit te kiezen. Allemaal vers natuurlijk!

vis

Foto: Davide Cantelli via Unsplash

Via Gaudio 30, 18038 San Remo

Trattoria da Tino

Voor echte Italiaanse gastvrijheid en sfeer ga je naar deze trattoria. Hier zitten ook veel Italiaanse families uit de buurt te eten, wat altijd betekent dat het eten goed is. Simpele maar heerlijke gerechten voor een goede prijs, bij Trattoria da Tino.

Via Gaudio 24, 18038 San Remo

Buon appetito! Heb jij nog een leuke restauranttip aan de Bloemenrivièra? Laat het ons weten.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl