Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

4 themaparken in Genua

Na uren gewandeld te hebben in het historische centrum van Genua, beginnen de kinderen al een beetje te klagen. Zij willen ook graag leuke dingen doen. Wij weten natuurlijk waar kinderen het gelukkigst van worden: themaparken. Klimmen hoog in de bomen, dinosaurussen of dolfijnen bekijken of in leuke attracties gaan. Ja, daar worden de kids wel blij van. Daarom zet ik voor jou een aantal themaparken in Genua op een rijtje.

Terug naar de dinosaurus tijd

We beginnen met Al Parko dei Dinosauri. Omringd door bomen en groen staan hier 14 verschillende dinosaurussen. Ze lijken levensecht en maken zelfs geluid en bewegingen. Ontzettend indrukwekkend! En de ouders kunnen ook nog genieten van een heerlijke wandeling door de natuur in dit park. Wees er wel snel bij als je nog in de winter naar het park wilt. In november en december is het alleen geopend in het weekend en in januari en februari is het park helaas gesloten.

Foto: Alexandra Koch via Pixabay

De onderwaterwereld

Tevens een park dat in het teken staat van dieren, maar dit keer op zoek naar niet uitgestorven wezens? Ga dan naar het Acquario di Genova. Het aquarium heeft de grootste biodiversiteit van Europa en wel 600 verschillende diersoorten. De kinderen kunnen veilig kijken naar de haaien of lachen om de lieve pinguïns. Zelfs dolfijnen zijn hier te bezichtigen. Ben jij al klaar om de fascinerende onderwaterwereld te beleven?

Foto: Chris Blonk via Unsplash

Door de bomen

Even iets actievers doen? Ga naar een van de parken, waarbij verschillende parcours uitgezet zijn hoog in de bomen. We hebben het over Parco Avventura Genova Righi en Parco Avventura Genova Pegli. Klim, tokkel en manoeuvreer je behendig over het parcour. Er zijn verschillende niveau’s, dus voor ieder is er wel een juist parcours te vinden. Deze parken zijn niet voor de allerkleinsten. De minimale lengte is namelijk 110 cm.

Winter park Genua

Als laatste hebben we nog een ‘park’ dat alleen in de winter bestaat. Luna Park Genova is open van 1 december 2018 tot 13 januari 2019 en daardoor een echt winterpark. De grootste mobiele kermis van Europa, daar moet je zeker geweest zijn. Met maar liefst 200 attracties is er voor iedereen wel iets. Gegarandeerd plezier op deze kermis!

Foto via Pixabay

Kortom, veel verschillende themaparken in Genua waar je naartoe kan gaan en de kinderen de dag van hun leven kan laten hebben.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl