Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x een zandstrand aan de Bloemenrivièra

Je kent het wel, je bent op zoek naar een leuk strand en denkt er eindelijk één gevonden te hebben, maar dan blijkt het zo’n stom kiezelstrand te zijn… Daar lig je niet echt lekker op en uiteraard heb je geen waterschoenen bij je, niks aan dus. Vooral op vakantie is het lastig onderscheid te maken tussen een zand- en kiezelstrand, omdat dit vaak niet staat aangegeven. Gelukkig heb ik in dit blog 3x een zandstrand aan de Bloemenrivièra voor je op een rijtje gezet, want zeg nou zelf, er is toch niks beters dan met je voeten in het zand?

Finale Ligure

Het 4 km lange zandstrand van Finale Ligure is het langste zandstrand aan de Bloemenrivièra. Wat er zo fijn is aan het strand van Finale Ligure? De mooie grote boulevard die eraan grenst! Over deze boulevard kun je heerlijk fietsen en wandelen. Finale Ligure staat zelfs bekend als de fietsbadplaats van de Bloemenrivièra. Elk jaar wordt hier een bekende mountainbikerace gehouden: de 24h van Finale. Meer van de watersportactiviteiten? Je kunt aan de kust zeilen, duiken, surfen en paragliden, dus probeer vooral eens een nieuwe watersport uit! Meer weten over watersport aan de Bloemenrivièra? Lees het in dit blog.

Varigotti- zandstrand aan de Bloemenrivièra

Alassio

Ook in Alassio heb je een prachtig natuurlijk zandstrand. Dit zandstrand wordt gezien als één van de mooiste van de regio Ligurië. De meeste delen van dit strand zijn betaald, maar als je een beetje goed zoekt vind je een stukje onbetaald zandstrand. Zo’n stukje strand vind je bijvoorbeeld in de buurt van restaurant U Recanto of in de buurt van de haven. Vanaf hier kun je ook een mooie wandelroute volgen naar Albenga.

Alassio - zandstrand aan de Bloemenrivièra

Spotorno

Op vakantie met het hele gezin? Dan is het fijn om een kindvriendelijk strand te bezoeken. Een voorbeeld van zo’n kindvriendelijk strand is het strand van Spotorno. Dit strand is erg schoon en heeft douches. Er zijn veel speelplaatsen voor kinderen langs de kustlijn en het strand in de Zona Moli Sirio / Sant’Antonio heeft een blauwe vlag. Dit betekent dat het strand een hoge waterkwaliteit heeft en erg mooi is.

Zie jij jezelf ook al heerlijk op het strand liggen? Bekijk hier ons volledige aanbod aan de Bloemenrivièra. 

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl