Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Drie wandelroutes in Alassio

In de Bloemenrivièra ligt de prachtige badplaats Alassio. Hier kun je niet alleen genieten van een ontspannende vakantie, maar ik heb er ook mijn leukste wandelervaringen op gedaan! Deze wil ik graag met jullie delen. Ik heb er drie op een rijtje gezet, van makkelijk naar moeilijk, zodat je de route kan kiezen die het beste bij je past.

Gemakkelijk: ongeveer 5 kilometer wandelen

Bij deze route begin je met lopen aan de Via L. da Vinci. Deze weg loopt langs het strand en op het strand begint je route. Als je met je rug naar de zee staat, kun je rechts van je de Via Napoleon Bonaparte in. Via een kronkelende weg leidt deze weg je richting een hoger punt op de berg. Je bestijgt een hoogte van ongeveer 200 meter. Ik vond deze route heel gaaf, omdat hij niet zo moeilijk was, maar ik vanaf een hoger punt wel een prachtige omgeving kon bekijken. Als je bij Puerta del Sol bent, op het hoogtepunt, kun je Alassio zien liggen aan je voeten en kun je de uitgestrekte zee bewonderen! Als je aan de andere kant weer naar beneden gaat, kom je weer op het strand terecht. Zo heb je een mooi rondje gemaakt!

Middelmatig: ongeveer 9 kilometer wandelen

Deze route start in Alassio en brengt je via de Costa Lupara omhoog. Met deze route ga je een hoogte van ongeveer 700 meter bestijgen! Hoe gaaf is dat? Deze route is denk ik wel mijn favoriete route, omdat je een heel stuk door de natuur loopt. Je hoort dan amper verkeer, alleen het gefluit van de vogels om je heen. Dat is ontzettend rustgevend. Deze tocht is lang, dus zorg dat je voldoende water bij je hebt. Mocht je honger krijgen, vergeet dan niet een stop te maken bij Pizzeria La Crocetta. Je kan hier een heerlijke frisse lunch eten! Een echte uitkijk-top heb je niet bij deze route, maar dat maakt hem niet minder leuk. Onderweg kun je soms tussen bomen doorkijken en dan kun je de zee zien liggen. Let wel op: de route is geen rondje en brengt je niet terug naar het begin punt.

wandelroute

Moeilijk: ongeveer 14 kilometer wandelen

Dit is niet voor niets de moeilijke route: vergis je hier niet in. Ik vond hem echt wel pittig, ook al wandel ik graag een paar kilometer. De Via Rangé brengt je direct omhoog. Bij deze route is de natuur ook je beste vriend. Het is een hele rustige route en het mooie uitzicht geeft nog meer rust. Je loopt een stuk het binnenland in en vanaf een hoger punt kun je de zee weer zien liggen. Je ziet dus precies hoe ver je bent gelopen! Ik heb de route zelf iets ingekort toen ik daar wandelde, maar dat kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. De terugtocht is heerlijk, want dan loop je lekker bergafwaarts!

wandelroute

Dit zijn mijn 3 wandelroutes in Alassio, heb jij ze al een keer gelopen?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl