Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Klimaat aan de Bloemenrivièra

De Italiaanse rivièra is één van de plaatsen waar je eigenlijk het hele jaar door lekker weer hebt. Dat komt omdat de regio net achter het gebergte van de Apennijnen ligt, wat de koude lucht uit het noorden tegenhoudt. Dan blijft er een heerlijke temperatuur over met het zonnetje!

Zomerpret

Italië in de zomer is natuurlijk al een paradijsje om te zijn, waar je ook bent in het land. De Bloemenrivièra is daar natuurlijk geen uitzondering in. In de maanden van het hoogseizoen heb je gegarandeerd zomerpret door het klimaat aan de Bloemenrivièra. Dan kun je lekker aan het strand liggen met temperaturen van gemiddeld 28 °C. Met het zwoele windje vanuit de zee voel je de perfecte temperaturen. Voor stranddagen is de Bloemenrivièra dan ook de perfecte bestemming!

Het hele jaar zon

Het klimaat aan de Bloemenrivièra geeft wel één ding aan: bijna het hele jaar zon. In de lente en zomermaanden is het logisch, maar ook in de wintermaanden is het klimaat aan de Bloemenrivièra zacht. Ook dan kom je de zon echt nog wel tegen! In het voorjaar en het najaar is het dan ook heerlijk om de regio te ontdekken en de steden in te gaan. Het is dan nog niet heel warm, maar met een lekkere temperatuur rond de 15 à 18 °C is het perfect om de steden rond te struinen. Ga na zo’n dag ook zeker naar de haventjes van de badplaatsen om daar een lekkere pizza te eten in het zonnetje. Dan voelt het al als zomer!

Bloemenriviera4

Regen

Eén nadeel is dat er door het hele jaar door kans is op periodes met veel regen en andere neerslag. Ook dat heeft natuurlijk te maken met het gebergte. Houd hier dus zeker wel rekening mee als je naar de Bloemenrivièra gaat. Maar laat de regen je pret niet drukken, want ook dan kun je de prachtige steden bezoeken!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl