Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Deze plekjes wil jij bezoeken in het najaar!

De Bloemenrivièra. Een van de kleurrijkste gebieden in Italië. In de zomervakantie is het een superpopulaire vakantiespot en dat is natuurlijk niet voor niets. Maar wist je dat deze regio niet alleen in de zomer prachtig is? Ontdek welke plekjes jij bezoekt aan de Bloemenrivièra in het najaar!

1. Cinque Terre

Waar je in deze stad in het hoogseizoen normalerwijs wordt platgewalst door toeristen, kan je deze kleurige stad in de herfst op je gemak bekijken. Rustig dwalen door de pittoreske straatjes en een drankje op het terras. Dankzij het Mediterraanse klimaat is het najaar zacht en geniet je van je Aperol Spritz in de zon! Deze 5 verschillende dorpjes van Cinque Terre worden door veel mensen als een geheel gezien. Als je in de herfstperiode deze plek bezoekt, kan je eindelijk op je gemak alle delen zien!

Cinque terreFoto door Andreas Patsalides via Unsplash

2. Portofino

Dit is misschien wel het allermooiste dorpje aan de Bloemenrivièra als je het mij vraagt. Dit dromerige plekje vind je in de haven van Portofino. Huur een bootje en bezoek het christusbeeld op het water of maak die wandeltocht die je eigenlijk in de zomer wilde maken door Parco naturale regionale di Portofino. Dankzij het heerlijke zachte weer geniet je van de frisse lucht tijdens je tocht door het park. Na je actieve dag strijk je neer op een van de schattige terrasjes om te genieten van de ondergaande zon.

Portofino

Foto door Stefano Bernardo via Unsplash

3. Monaco

Hoewel Monaco technisch gezien niet aan de Bloemenrivièra ligt, is dit plekje zeker een aanrader bij je bezoek aan deze regio. Evenals de twee voorgenoemde steden is dit prachtige vorstendom kleurrijk en uniek. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het paleis van de Monegasken of waag een gokje in het gigantische casino van Montecarlo.

view monaco

Foto van Julian Lanoy via Unsplash

Het liefst ga je natuurlijk ieder seizoen van het jaar op vakantie. Ik in ieder geval wel! Jij ook? Welk van deze pareltjes ontdek jij dit seizoen?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Residence Loano2Village

Familie Evers, 22 mei 2019

Leuke vakantie gehad

Ervaring

Prima locatie, mooi zwembad, ligging goed/leuke uitvalsbasis, gemakkelijk dorp te bereiken (ook lopend), animatie zou wat minder mogen (is persoonlijk), leuke vakantie gehad.

Tips in de omgeving

Portofino = aanrader! (1u15min rijden), Finale Ligure, Allassio, Loano leuk om even naar toe te lopen. We hebben nog lang niet alles gezien, dus genoeg te beleven.

Bezocht Residence Loano2Village in mei 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl