Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Beleef jouw droomhuwelijk aan de Bloemenrivièra

Van jongs af aan dromen veel vrouwen al van een sprookjeshuwelijk. Trouwen op een prachtige locatie met al jouw vrienden en familie om je heen. Een droomhuwelijk aan de Bloemenrivièra is dan ook iets wat hoog op de verlanglijst kan staan. Met de prachtige natuur, de gekleurde bloemen en de bijzondere huizen en steden kun je hier een echt sprookjeshuwelijk organiseren. Maar waar moet je dan beginnen? In dit blog vertellen wij jou een aantal tips die het organiseren van zo’n droomhuwelijk aan de Bloemenrivièra makkelijker gaan maken. Ben jij klaar voor de dag van jouw leven?

Begin op tijd

Zodra jullie het erover eens zijn dat jullie aan de Bloemenrivièra willen trouwen, is het tijd om te gaan plannen. Alles moet natuurlijk goed geregeld zijn en je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Om te beginnen met de droomlocatie. Ga jij voor een prachtig landhuis met een open veld of heb jij een andere locatie in gedachten? De eerste stap is het vastzetten van deze locatie. Zonder locatie komt er namelijk geen bruiloft. Zodra je deze stap volbracht hebt, kun je verder kijken naar alle andere details zoals de bloemen en het eten.

Impressie droomhuwelijk in de Bloemenrivièra
Foto van Guan Franco via Unsplash

Regel de documenten

Dit klinkt als een saai onderdeel van het droomhuwelijk maar het is wel heel belangrijk om er rekening mee te houden. Je hebt namelijk verschillende documenten nodig in het Nederlands en het Italiaans zodat beide partijen begrijpen wat er geregeld is. Zo heb je een internationaal geboortebewijs nodig, een internationaal uittreksel van de burgerlijke staat en de woonplaats en een verklaring dat je ongehuwd bent. Zonder deze belangrijke documenten is het niet mogelijk om te trouwen in Italië.

Droomhuwelijk in de Bloemenrivièra
Foto van Sansy Millar via Unsplash

Getuigen

Een bijzonder onderdeel van de trouwdag is het laten tekenen van de huwelijksakte door de getuigen. In Italië mag jij zoveel mensen een handtekening laten zetten als jij wilt. Zo kan iedereen die jullie belangrijk vinden een handtekening zetten op het formulier. Het is dan de bedoeling dat je twee mensen uitkiest die de officiële getuigen zijn en dus ook de officiële handtekening mogen zetten. Het is ook heel verstandig om een tolk te regelen, want de ceremonie wordt altijd in het Italiaans gedaan.

Impressie bruiloft Italië
Foto van Matthew Essman via Unsplash

Bijzondere ceremonie

Hebben jullie een speciale plek in gedachten waar jullie willen trouwen? Dan is het verstandig om in Nederland vast voor de wet te trouwen. Zo zijn de formulieren vast geregeld en staan jullie er helemaal vrij in om jullie droomlocatie te kiezen. Denk aan trouwen op het strand, op een berg of op een andere speciale locatie. Ook kunnen jullie iemand uitkiezen die jullie zal gaan trouwen. Omdat het officiële onderdeel al in Nederland behandeld is, hoeft dit niet iemand met ervaring te zijn. Denk maar aan een vader, een beste vriend of een ander familielid. Dat belooft een hele bijzondere bruiloft te gaan worden!

Impressie bruiloft
Foto van Shardayy Photography via Unsplash

Italiaanse gewoonten

Italianen zijn erg traditioneel aangelegd. Zo zijn er bepaalde dingen die echt niet mogen op een bruiloft en ook gewoonten die wij in Nederland niet gewend zijn. Denk maar aan het eten. In Nederland staat het eten niet per se centraal tijdens een bruiloft, er wordt heerlijk gegeten maar tussendoor zijn er ook andere ceremonies of recepties. In Italië staat het eten wel centraal. Hier wordt de hele dag door flink gegeten en aan het eind van de avond wordt de bruidstaart aangesneden als hoogtepunt van de dag. Ook is het normaal om de gasten een zakje met broodsuikers mee te geven. Wil je wat van de Italiaanse cultuur in jouw bruiloft meenemen? Dan zou je met deze gewoonten rekening kunnen houden. Beleef jij het liefst een traditionele Nederlandse bruiloft dan kun jij die aan de Bloemenrivièra geweldig organiseren. Dit wordt een onvergetelijk feest!

Impressie bruiloft
Foto van Photo by Lanty via Unsplash

Ben jij klaar voor een droomhuwelijk aan de Bloemenrivièra? Met deze tips ben jij al goed op weg met het realiseren van deze droom. Wie weet zeg jij binnenkort ja tegen de dag van jouw leven!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Camping Dei Fiori

Familie Braam-Colijn, 22 mei 2019

Leuke vakantie!

Ervaring

Zeer rustig, typisch Italiaanse camping op loopafstand van strand en gemoedelijke Pietra Ligure. Voor fietstocht en wandelingen mooi gebied. Wel een druk bevolkt gebied en je zit midden tussen de Italianen op het strand en in het stadje. Op de camping een hele fijne, zeer luxe caravan met airco op een zonnige en rustige plaats gehad met veel alleen Nederlandse gasten als buren.

Tips in de omgeving

Zandstrand, Pietra Ligure, bezoek San Remo, Monaco en fietstocht in de bergen

Bezocht Camping Dei Fiori in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl