Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De kleurrijkste dorpjes van de Bloemenrivièra

De Bloemenrivièra is een geliefde vakantiebestemming. Toeristen van over de hele wereld komen hier vakantie vieren. Ik snap wel waarom niemand uitgekeken raakt op deze veelzijdige regio. Het heerlijke klimaat, de witte stranden aan de azuurblauw zee en de fijne sfeer. Natuurlijk zijn de leuke dorpjes met kleurrijke gevels ook niet te missen. Wil jij het liefst iedere dag door leuke stadjes slenteren? Lees dan zeker even mee, wij hebben de kleurrijkste dorpjes van de regio voor je op een rijtje gezet.

Cinque Terre

Reis mee naar de bekendste bezienswaardigheid van de Bloemenrivièra, Cinque Terre. Dit zijn niet een, niet twee, maar vijf kleurrijke dorpjes. Ze staan niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vanaf het water heb je een adembenemend uitzicht op Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Begin in het grootste dorpje Monterosso Al Mare en eindig in het zuiden bij Riomaggiore. Struin door de gezellige straatjes, proef de lokale delicatessen en bewonder de bootjes in de haven. Deze hebben alle kleuren van de regenboog. Wil je er zeker van zijn dat je niks mist van Cinque Terre? Koop dan een toegangskaartje voor Parco Nazionale delle Cinque Terre en maak gebruik van alle wandelpaden en spoorlijnen tussen deze kleurrijke dorpjes.

Cinque Terre kleurrijk dorpje in Italië
Foto van Kookay via Pixabay

Genua

Alle grote cruiseschepen komen aan in Genua. Dit is namelijk de grootste havenstad van Italië en voor velen het startpunt van een onvergetelijke vakantie. Niet alleen de haven is prachtig, ook het historische centrum is een bezoekje waard. Loop door de oude stadspoorten en laat je verrassen door al het moois wat deze stad te bieden heeft. Wandel door de smalle, donkere steegjes met vele leuke Italiaanse boetiekjes. Vergeet ook zeker niet omhoog te kijken naar de kleurrijke gevels. Ben je een echte cultuurliefhebber? Neem dan zeker even een kijkje in de Kathedraal. Ga naar binnen en neem de trap naar beneden. Onder deze 17de-eeuwse Kathedraal vind je namelijk een museum. Bewonder juwelen uit de 17de-eeuw en kom alles te weten over dit tijdperk!

Genua een kleurrijke havenstad
Foto van cjber via Pixabay

San Remo

Breng een bezoek aan de bloemenstad, San Remo. Het hele jaar door bloeien hier de mooiste bloemen. Overal waar je loopt zie je deze kleurrijke planten. Ooit was het een stad voor rijke mensen. Tegenwoordig is iedereen hier meer dan welkom. De 19de-eeuwse villa’s uit het rijke verleden zijn hier nog steeds te zien. Struin over de prachtige boulevard en beeld je in hoe het vroeger was. Stop af en toe bij een terrasje, bestel je favoriete drankje en proef ook zeker de vis. Hier staat deze stad immers bekend om! Ben je impulsief en wil je wel eens een gokje wagen? Ga dan naar het welbekende casino. Dit is de populairste attractie van San Remo. Durf jij het aan?

Kleurrijk dorpje San Remo
Foto van Pexels via Pixabay

Portofino

Ben je een echte luxeliefhebber? Dan kun je je hart ophalen in Portofino. Je vindt hier een prachtige elegante haven. Veel rijke mensen leggen hier maar al te graag hun jacht aan. Neem plaats op een terrasje, zet je zonnebril op en met een beetje geluk zie je nog wel een beroemd persoon. Vanaf deze prachtige haven kan je ook het christusbeeld bezichtigen. Ga het water op en kijk omlaag. Het beeld ligt namelijk op de bodem van de zee. Zie jij het liggen?

Een van de kleurrijkste dorpjes
Foto van Corine Veen via Pixabay

Ventimiglia

Frankrijk en Italië komen samen in Ventimiglia. Dit kustplaatsje ligt namelijk vlakbij de Franse grens. Ventimiglia betekent twintigduizend. Vanaf Ventimiglia ben je namelijk binnen 20.000 stappen in Frankrijk. Hoe bijzonder is dat! Loop door het historische stadscentrum en ontdek de invloeden uit de Romeinse tijd. Door de hele stad vind je resten van oude thermen, theaters en mozaïeken. Geniet van de monumenten en de prachtige kleurrijke gebouwen. Wil je even uitrusten op het strand? Trek dan je zwemkleding aan en breng een bezoek aan het afgelegen strandje Le Calandre Beach. Hier is het heerlijk vertoeven in de zomer.

Ventimiglia vlakbij de Franse Grens een van de kleurrijkste dorpjes
Foto van Hans Braxmeier via Pixabay

Zie jij jezelf al door deze dorpjes struinen?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gerelateerde bestemmingen

Pagina delen

Bloemenriviera.nl