Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Slow tourism aan de Bloemenrivièra

Het leukste aan reizen vind ik dat het je in de gelegenheid stelt om te proeven van het lokale leven. Je leert lokale mensen kennen, dompelt jezelf onder in een nieuwe cultuur, doet ontdekkingen op culinair gebied… Eigenlijk alles waar slow tourism voor staat. Toen ik recentelijk de Bloemenrivièra bezocht, bedacht ik me pas hoe geschikt dit vakantieparadijs is voor slow tourism. Reden genoeg om jullie mee te nemen in mijn avonturen!

Slow toursim aan de Bloemenrivièra
Foto van Tamara Malaniy
via Unsplash

De cultuur

Ik ben dol op het ontdekken van nieuwe culturen. Van het leren kennen van nieuwe gewoontes tot aan het meedoen met tradities. Je leert om jezelf open te stellen voor andermans cultuur en de manier van leven te respecteren. Hoe mooi is dat? Hoewel de cultuurshock in Italië niet zo groot is, heb ik toch ontzettend veel geleerd tijdens mijn reis. Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat een siësta het ideale moment is om even te ontspannen en tijd door te brengen met dierbaren. Iets waar we hier nog veel van kunnen leren!

Het eten

Move over kant-en-klare lasagne uit de oven, het is tijd om de smaak van Italië te proeven! Tijdens mijn reis verdiepte ik me in lokale eetgewoontes en streekproducten, nam de moeite om lokale markten te bezoeken en at bij onbekende restaurantjes. De “authentieke” smaak van Italië kwam naar boven en ik vond het fantastisch! Heerlijk onthaasten met een glas Italiaanse wijn, de lekkerste gerechten en prachtig uitzicht. De conclusie? In heel Italië kun je goddelijk dineren, maar de Bloemenrivièra stijgt wat mij betreft boven zichzelf uit op culinair vlak.

Slow toursim aan de Bloemenrivièra
Foto van Tamara Malaniy via Unsplash

De locals

Herken je het gevoel dat je soms iets nieuws wilt ontdekken? Ik ben er onwijs aan toe om even offline te gaan en nieuwe contacten te leggen. In plaats van een standaard camping of hotel besloot ik om een onderkomen te zoeken bij een local. Ik ging samen met mijn host op pad en werd meegenomen in het lokale leven. Een bijzondere ervaring! Mijn doel om niet alleen de bestemming te bezoeken als een local, maar deze ook te leren kennen is dus zeker geslaagd.

De steden

Normaal ben ik het type dat zoveel mogelijk hotspots gezien wil hebben in een zo’n kort mogelijke tijd. Nu besloot ik om dat niet te doen. Ik nam de tijd om de omgeving écht te leren kennen, zonder hierbij de drang te voelen om de 101 prachtige bezienswaardigheden in de omliggende dorpen en steden te ontdekken. Het resultaat? Ik kom zonder “tourist burnout” thuis en heb met volle teugen kunnen genieten van wat ik heb gezien.

Slow toursim aan de Bloemenrivièra
Foto van Vincenzo Landino via Unsplash

Dit waren mijn ervaringen op het gebied van slow tourism aan de Bloemenrivièra. Lijkt het jou ook wat om zo vakantie te vieren?

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Camping Dei Fiori

Familie Braam-Colijn, 22 mei 2019

Leuke vakantie!

Ervaring

Zeer rustig, typisch Italiaanse camping op loopafstand van strand en gemoedelijke Pietra Ligure. Voor fietstocht en wandelingen mooi gebied. Wel een druk bevolkt gebied en je zit midden tussen de Italianen op het strand en in het stadje. Op de camping een hele fijne, zeer luxe caravan met airco op een zonnige en rustige plaats gehad met veel alleen Nederlandse gasten als buren.

Tips in de omgeving

Zandstrand, Pietra Ligure, bezoek San Remo, Monaco en fietstocht in de bergen

Bezocht Camping Dei Fiori in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Bloemenriviera.nl