Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Italiaanse gewoontes: wist jij ze al?

Dat ik dol ben op Italië is geen verrassing. Naast het fijne weer, de mooie omgeving en het lekkere eten is er nog één ander aspect dat mij enorm fascineert. En dat is de Italiaanse cultuur. Als echte liefhebber van dit land weet je misschien al het een en ander over de cultuur en bijbehorende Italiaanse gewoontes, maar toch zijn er genoeg dingen waarvan menig Italië fan nog niet van op de hoogte was. Welke dit zijn? Dat lees je hieronder.

1. Ontbijt to go

Wij Nederlanders zijn dol op stevig ontbijten. Het is de normaalste zaak om met een gevulde maag op pad te gaan. Echter gaan boterhammen met kaas en een glas melk als ontbijt er niet in bij de Italianen. Italianen ontbijten namelijk vaak vluchtig onderweg met een licht broodje en een koffie. Ideaal als je ’s ochtends moeite heb om uit je bed te komen.

Italiaanse gewoontes - bloemenriviera.nl

Foto van FancyCrave via Pixabay

2. Siësta

Als je dacht dat siësta’s alleen in Spanje voorkomen heb je het mis, aangezien de Italianen ook dol zijn op siësta. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is dit niet het moment om te slapen, maar om thuis lekker te ontspannen en uitgebreid te eten. Plan daarom geen bezoek aan winkels, restaurants en bezienswaardigheden tussen een en vier uur ’s middags, want dan is de kans groot dat je voor een dichte deur staat.

3. Op een laag tempo

Geen mañana, mañana, maar wel de Italiaanse variant daarvan. Als Italianen ergens een hekel aan hebben is het wel haasten. Hoewel wij hier het liefst 48 uur in 24 uur stoppen, nemen zij liever de tijd voor de dagelijkse bezigheden. Een afspraak met een Italiaan? Ga er dan vanuit dat je gezelschap fashionably late is. Ondertussen kun jij alvast een Italiaans aperitiefje bestellen.

4. Pasta vooraf

De Italiaanse keuken is zeer geliefd onder veel mensen. Persoonlijk ben ik dol op pasta en dat is dan ook met stip mijn favoriete gerecht. In Nederland eet men pasta als hoofdgerecht, maar in Italië doet men dat anders. Zo eten zij deze lekkernij als voorgerecht en gaan ze daarna door met het hoofdgerecht.

Italiaanse gewoontes - Bloemenriviera.nl

Foto van Oldmermaid via Pixabay

5. Bijgeloof

Bijgeloof speelt een grote rol in Italië. Terwijl vrijdag de 13e in Nederland onlosmakelijk verbonden is met ongeluk, is dit in Italië juist een geluksgetal. Hebben Italianen dan geen ongeluksgetal? Jawel, geen haar op hun hoofd die eraan denkt om de deur uit te gaan op vrijdag de 17e! Afkloppen doen de Italianen op ijzer in plaats van hout.

Welke van deze Italiaanse gewoontes wist jij nog niet? 

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl