Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie aan de Bloemenrivièra

Weet je nog niet waar je aankomende zomer je vakantie door gaat brengen? Dan kan ik de Bloemenrivièra zeker aanraden! De Bloemenrivièra is eigenlijk één lange kuststrook in de Noord-Italiaanse regio Ligurië. Je hebt er dus alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie; Strand, zee, zon, steden, dorpjes, de Italiaanse keuken, en het ligt ook nog eens aan de Franse grens. Kortom, er is genoeg te doen voor de actievelingen en de regio leent zich ook voor een relaxte strandvakantie. In dit blog vertel ik waarom de Bloemenrivièra de ideale zomerbestemming is!

Ontspannen

Wil je aankomende zomer gewoon even lekker uitrusten, dan zijn er aan de Ligurische kust tal van mooie stranden waar je dat kunt doen. Je kunt gaan voor een combinatie met grote steden als Genua of San Remo, waar je van het strand in no time in een bruisend centrum terecht komt. Maar het is ook mogelijk om de wat rustigere kustplaatsen op te zoeken, zoals de mooie stranden van Finale Ligure, Diano Marina en Levanto.

La_spiaggia_di_Ventimiglia

Steden

Als je er toch eens een dagje op uit wilt, zijn er veel steden en dorpen om uit te kiezen. De hoofdstad van Ligurië, Genua, staat bekend om de vele marmeren paleizen die er te bewonderen zijn. Maar ook de kleinere steden als Albenga, Alassio en Imperia hebben wondermooie stadscentra. Dan is er natuurlijk nog het populaire Cinque Terre, vijf op de rotsen gebouwde dorpjes die volledig autovrij zijn. Of bezoek één van de andere lieflijke dorpjes, zoals Portofino en Ventimiglia.

genua piazza

Activiteiten

Naast het bezoeken van steden, zijn er ook andere leuke activiteiten te ondernemen aan de Bloemenrivièra. Maak bijvoorbeeld eens een boottocht van de ene kustplaats naar de andere. Het is ook mogelijk om een duik- of zeilcursus te nemen, of te gaan wakeboarden. Voor de wandel- en fietsliefhebbers is de Pista Ciclabile perfect; een 24km lang pad tussen Ospedaletti en San Lorenzo op een oude spoorlijn. Ook een leuk uitstapje is de grotten van Toirano bezoeken, of het aquarium van Genua, het op één na grootste aquarium van Europa!

Bloemenriviera3

Deze zomer naar de Bloemenrivièra? Bekijk ons aanbod hier.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl