Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentip: Cinque Terre

Wie aan de Bloemenrivièra komt, mag de vijf populaire dorpjes van de Cinque Terre eigenlijk niet overslaan. Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn alle vijf te voet of met de trein bereikbaar, de auto kan worden achtergelaten op daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Dat de dorpjes niet bereikbaar zijn met de auto is zowel vanwege praktische overwegingen, als om de authenticiteit te bewaren. Het is namelijk moeilijk om wegen aan te leggen in deze hoog op de rotsen gebouwde dorpen. Bovendien staan ze sinds 1997 op de werelderfgoedlijst, dus vervuilende auto’s en brede wegen horen er niet thuis. Maar wat mag je nou echt niet missen als je de Cinque Terre bezoekt? Ik vertel het je!

Strand

Monterosso al mare beschikt over een prachtig strand. Hier heb je een mooi uitzicht op zee en in de zomer is het de perfecte plek voor een dagje ontspanning. Het water is dan heerlijk warm en overal staan vrolijk gekleurde parasols.

Monterosso

Gebouwen

In Vernazza staat de Santa Margherita kerk, een indrukwekkend gebouw aan het water. De 14e eeuwse kerk staat bekend om zijn 40m lange toren die uitkijkt over het water. Wat ook een bezoekje waard is in Vernazza, is het Doria kasteel dat dateert uit de 11e eeuw. Vanaf de haven loopt er een smalle trap naar het kasteel. Er is een uitkijktoren, die vroeger werd gebruikt om te kunnen waarschuwen voor vijandige aanvallen over zee. Tegenwoordig biedt de toren een geweldig uitzicht aan toeristen. Op een heldere dag kan je zelfs het eiland Corsica zien vanaf deze toren.

vernazza

Het liefdespad

La via dell’amore, ofwel het liefdespad, is het wandelpad dat van het dorp Manarola naar Riomaggiore loopt. Het is één van de populairste paden van de wandelroutes in de Cinque Terre. Dit is waarschijnlijk omdat het pad in vergelijking met de andere paden redelijk vlak is en er verschillende bankjes naast de route staan om te rusten. Als de avond valt, krijg je vanaf deze bankjes een romantisch uitzicht in de rode gloed van de zonsondergang.

Via dell'amore

Het eten

Zoals dat is met elke plek in Italië, beleef je de lokale cultuur pas echt door er te eten. Een typisch product van deze regio is natuurlijk de Ligurische pesto. Maar ook olijven worden op de heuvels van de Cinque Terre verbouwd en gezien het aan zee ligt, is verse vis in elk restaurantje te krijgen. Typische gerechten aan de Cinque Terre zijn; Gnocchi met pesto, pasta met ansjovis en olijven, en kreeft.

Voor de echte Cinque Terre belevenis bezoek je natuurlijk elk dorpje te voet. De sentiero azzurro is het wandelpad dat alle vijf de dorpjes met elkaar verbindt, je valt er van het ene adembenemende uitzicht in het andere.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl