Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ventimiglia

Een levendige badplaats met veel activiteiten

Op de grens van Frankrijk en Italië aan de monding van de rivier Roia ligt de levendige plaats Ventimiglia. Een mengeling van Franse en Italiaanse invloeden zorgen ervoor dat de mooiste elementen van de Bloemenrivièra en de Côte d’Azur in deze stad samenkomen. De stad kenmerkt zich door een mooi historisch centrum en gezellige smalle straatjes.

Twintigduizend

Ventimiglia betekent letterlijk ’twintigduizend’. De naam van de stad is afgeleid van de afstand tot de toenmalige grens met Frankrijk: 20 mijl, ook wel 20.000 passen. De stad is gesticht door de Romeinen en er zijn veel Romeinse invloeden terug te vinden in het historische stadscentrum. Er zijn bijvoorbeeld resten gevonden van oude thermen en een theater. In het thermale complex kun je enkele goedbewaarde mozaïeken bezichtigen. Ook zijn er een aantal mooie monumenten te vinden in de stad. Eén daarvan is de Cattedrale di Santa Maria Assunta. Dit is een Romaanse kathedraal met aangebouwde doopkapel. Een ander mooi monument is de Porta Canarda, een oude stadspoort. Geniet tussen het bezoeken van deze monumenten door van de wandeling door de smalle straatjes. Zo ontdek je de leukste kleine winkeltjes en cafés met regionale producten.

Omgeving van Ventimiglia

Elke vrijdag wordt er een belangrijke markt gehouden aan zee. Op deze markt is het een drukke bedoening van toeristen en lokale bewoners. Daarnaast is er ook een wekelijkse bloemenmarkt en de stad heeft haar eigen botanische tuinen. Voor een familie-uitje zijn de prehistorische grotten (Balzi Rossi) een aanrader, die bevinden zich ten westen van Ventimiglia vlakbij de Franse grens. De Balzi Rossi zijn een vijftiental grotten en holen die ruim boven de zeespiegel liggen. Hier kun je een aantal indrukwekkende overblijfselen vinden uit het prehistorisch tijdperk.

Ben je meer toe aan wat ontspanning? Breng dan een bezoekje aan Le Calandre Beach, een prachtig zandstrand met schoon en rustig water. Ook het Spiaggia di Latte is een fijn strand. Het is een kiezelstrand zeer geschikt voor kinderen, omdat het langzaam afloopt.

Bloemenriviera.nl