Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op stap in Genua

De Italiaanse Bloemenrivièra is een prachtige kustregio aan de Middellandse zee. Haar grootste en belangrijkste havenstad is Genua (op z’n Italiaans Genova). Breng jij deze zomer een bezoekje aan de Bloemenrivièra? Bezoek dan zeker even deze stad!

Een beetje historie

De stad Genua bestaat al sinds het Romeinse Rijk. De Romeinen zagen al vroeg in dat de ligging van Genua gunstig was en begonnen hier te bouwen aan hun vloot. Ook na het Romeinse Rijk bleef Genua een belangrijke handelshaven. Genua was een machtige stad en had zelfs kolonies in Noord-Afrika. Vandaag de dag zie je nog veel elementen terug van deze machtige status. Loop over de verschillende pleinen en door de smalle straatjes en ervaar het zelf!

genoa-2058276_960_720 - Genua

Wat mag ik niet missen?

Als je een bezoekje brengt aan deze Italiaanse stad, zijn er een aantal dingen die je zeker niet mag missen. Ik zal ze hier voor je op een rijtje zetten, zodat je zeker weet dat je tijdens je bezoekje aan Genua geen bijzondere locaties overslaat.

1. Kathedraal van San Lorenzo

Deze rooms-katholieke kerk is denk ik één van de mooiste gebouwen van de stad, zowel van binnen als van buiten. Loop ook zeker even door het museum waar je nog veel overblijfselen uit de twaalfde eeuw kunt vinden.

2. Palazzi dei Rolli

Als je benieuwd bent hoe de rijke mensen in Genua vroeger woonden, doe dan zeker een toeristische route langs de verschillende paleizen en herenhuizen. Aan de straten Via Garibaldi, Via Cairoli en Via Balbi kijk je je ogen uit. Palazzi dei Rolli staat bovendien op de UNESCO werelderfgoedlijst.

3. De wijk Pegli

Voor een mooi uitzicht over de hele stad en de haven, ga je naar de wijk Pegli. Mijn tip is om hier rond lunchtijd heen te gaan, omdat je er veel parkjes hebt, waar je kunt genieten van een heerlijke picknick. En als je je wilt inleven in de Italiaanse cultuur of wilt weten hoe de mensen vroeger leefden, bezoek dan zeker één van de badhuizen in deze buurt en hou hier een korte siësta.

4. La Lanterna

Kun je geen genoeg krijgen van het uitzicht op deze stad? Bekijk het uitzicht dan ook eens vanaf de andere kant, vanuit de vuurtoren La Lanterna. De vuurtoren ligt 117 meter boven de zeespiegel en ligt bovenop een rots. Het is even een klim (van 172 treden), maar eenmaal boven vergeet je de inspanning al gauw.

5. Piazza de Ferrari

Natuurlijk heb je tal van mooie pleinen in Genua en ze zijn allemaal een bezoekje waard, maar mocht je maar kort de tijd hebben in Genua kies dan voor Piazza de Ferrari. Rondom de fontein vind je verschillende paleizen en een theater. Dit geeft een prachtig plaatje.

Piazza de Ferrari - Genua

Wist je dat Genua een belangrijke cruisehaven is? Je vindt hier de meest grote cruiseschepen. Mocht je tijd over hebben tijdens je bezoekje aan Genua, overweeg er dan één uit te proberen. 

Op zoek naar een bestemming aan de Bloemenrivièra? Bekijk hier ons volledige aanbod. 

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl