Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Ontdek de schoonheid van Ligurië vanaf camping Dei Fiori

Gisteren bracht onze contentreis met een Bürstner camper ons dan eindelijk aan de Bloemenrivièra. We reden rond 8 uur weg van de camping in Toscane en kwamen even voor half 2 aan op camping Dei Fiori, in het gezellige plaatsje Pietra Ligure. Tijdens de reis genoten we van het uitzicht, de zee die steeds dichterbij kwam en passeerden we ook de Cinque Terre.

burstner camper dei fiori We werden vriendelijk ontvangen door de receptioniste en werden vervolgens naar onze camperplaats gebracht. Het was even passen en meten om de grote camper er goed en wel in te zetten, maar dat was uiteindelijk gelukt. Tafels en stoelen weer onder de luifel gezet, en genieten maar! Het was heerlijk zonnig toen we aankwamen, en zo rond de 28 graden. Met het strand aan de Ligurische Zee op 10 minuten lopen echt een perfecte plek voor een zon, zee en strandvakantie.

Camping Dei Fiori is een gezellige, typisch Italiaanse camping die momenteel druk bezig is met vernieuwen. Zo hebben we tijdens een rondleiding over de camping gezien dat er op dit moment hard gewerkt wordt aan een nieuw en hypermodern sanitair gebouw, die half juli klaar zou moeten zijn. Vanaf die periode gaan er ook drie glamping accommodaties in de verhuur, die wij ook alvast mochten bekijken. Gaaf! Het zijn vierpersoons glamptenten die beschikt over een keuken en veranda. Ook hebben we de andere accommodaties (stacaravans) mogen bekijken, waaronder de twee allernieuwste stacaravans die bovenaan op de terrassencamping staan. Verder heeft de camping kampeerplaatsen voor tenten en caravans/campers, en een aantal seizoensplaatsen.

glamping dei fiori stacaravan

Dei Fiori: voor jong en oud

De campingbaas leidde ons maar al te graag rond in de golfkar over de camping, samen met een medewerker die goed Nederlands sprak. Zij lieten ons naast de accommodaties en kampeerplaatsen ook kennismaken met al het vermaak op de camping. Zo is er een kleurrijke miniclub, een speeltuin, sportveldje en een groot zwembad voor de nodige afkoeling en waterplezier. In de maanden juli en augustus is er (Nederlands sprekende) animatie aanwezig die zorgt voor leuke activiteiten voor zowel de jongere als oudere kids.

Op de camping is er een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen, een bar en restaurant. Elke week is er een kleine markt waar je een aantal producten (waaronder olijfolie) die verbouwd worden op de camping kunt kopen, erg leuk!

dei fiori zwembad

Ga er op uit!

De camping is het perfecte uitgangspunt om de Bloemenrivièra te ontdekken. Stap de auto in en ga een dagje naar San Remo, bezoek de Cinque Terre of zoek het wat dichterbij op. De stadjes Loano en Pietra Ligure liggen op loopafstand en zijn erg gezellige kustplaatsjes! Van Loano hebben wij samen met de eigenaar en medewerker van de camping de haven bekeken en zijn we langs de boulevard vol terrasjes gereden. Vanaf het bergdorje Ranzi heb je een prachtig mooi uitzicht over de omgeving en ook de haven van Loano kun je dan goed zien. Dit dorpje kun je vanaf een wandelpad vanaf de camping bereiken. ’s Avonds zijn we naar Pietra Ligure gelopen om wat te eten en daarna zijn we nog door het centrum gaan lopen. Wat een mooie plaats, waarvan de winkeltjes nog open waren en de pleintjes vol met mensen zaten. En dat op maandagavond!

loano bloemenriviera

Voor andere leuke dagjes uit kun je bijvoorbeeld terecht in het Museo dell’Olivo, het waterpark Le Caravelle en neem ook een kijkje in de Grotto di Borgio Verezzi!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl