Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mooiste stranden van de Bloemenrivièra

Er bloeien prachtige, kleurrijke oleanders, bougainvilles en je vind er zelfs palmbomen. Hier heb je verschillende grote en kleine badplaatsen, kiezel en zandstranden. Ondanks haar mooie kunst is de Bloemenrivièra ook bekend om haar bloementeelt. Ben je benieuwd naar de mooiste stranden aan deze kust? Wij hebben ze op een rijtje gezet.

Comogli

Comogli is een gezellig klein strandje met kiezelsteentjes. Het heeft een prachtig uitzicht op zowel de zee als het hele mooie vissersdorpje. Dit stadje wordt samen met Portofino en Santa Margherita Ligure tot de parels van de Riviera di Levante gerekend.

Monterosso al mare

Dit is het grootste en belangrijkste dorp van De Cinque Terre. Het dorp heeft een zandstrand waar een prachtige natuurlijke baai te vinden is die je goed kunt zien vanaf de klif. Proef de culinaire specialiteiten met in het bijzonder de visgerechten in een van de restaurant gelegen aan zee.

Levanto

Levanto is uitermate geschikt voor de surfers. Dit is één van de weinige stranden dat echt geschikt is om lekker te surfen. Naast het surfen kun je er ook lekker duiken en of snorkelen. Het is lang zandstrand met een prachtige omgeving van beboste heuvels waar je lekker kunt wandelen.

San Remo

In het westelijke deel van de regio Ligurië vind je de badplaats San Remo. San Remo staat bekend als een chique badplaats. De badplaats is vooral bekend om de wielerklassieker Milaan-San remo die elk jaar in maart worden gereden en het groots muziekfestival dat sinds 1951 wordt georganiseerd.

Pietra Ligure

Pietra Ligure is een plaatsje precies zoals we verwachten van een toeristisch trekpleister. Zo vind je hier een drie kilometer lang strand met een gezellige boulevard. Op de boulevard kun je gezellig een drankje doen op het terras bij één van de bars of genieten van een locale specialiteit bij een leuk restaurantje.

Ventimiglia

Ventimiglia heeft prachtige stranden die vaak uit kiezelsteentjes bestaan. Misschien wel het mooiste strand van Ventimiglia is het privé strand Spiaggia dei Balzi Rossi. Dit strand vangt weinig wind en heeft een azuurblauwe zee. Dit maakt het uitermate geschikt om te snorkelen. Verder heeft het roodbruine kliffen en veel wilde planten en bloemen. Naast het strand heeft het ook een mooie stadje waar je lekker over de markten kunt slenteren.

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl