Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Dolfijnen spotten in Ligurië!

Bijna elke zomer ga je op vakantie naar een van de steden aan de Bloemenrivièra. Je geniet volop van de kleurrijke gebouwen en historische pleinen waar je heerlijk kunt relaxen op een terras. Je hebt al veel culturele activiteiten en hebt steden bezocht als La Spezia, Porto Fino en San Remo. Na alles wat je hebt gedaan, ben je nog steeds op zoek naar iets speciaals om te doen. Je wilt een unieke ervaring beleven die je nooit meer zult vergeten!

Dolfijnen spotten

Maak een boottocht en ga dolfijnen spotten! In Ligurië bieden meerdere bedrijven excursies aan om dolfijnen te spotten. De twee grootste aanbieders zijn Consorzio Liguria Via Mare en Whalewatch Imperia. Beide aanbieders bieden excursies van 4 tot 5 uur aan. De reis gaat naar het beschermde natuurgebied ten zuiden van de Bloemenrivièra, genaamd het Pelagos Heiligdom. Dit enorme natuurgebied zit vol van de dolfijnen, maar ook van de walvissen!

Walvissen spotten in Lugurië

Het spotten van de dieren kan veel geduld van je vragen, want de dieren komen niet zo maar ineens te voor schijn.  Mocht het voorkomen dat je een excursie hebt geboekt en je hebt niks kunnen spotten? Geen zorgen, de organisaties van de excursies bieden je een gratis nieuwe excursie of korting op een nieuwe excursie. De beste periode om de excursie te plannen is tussen juni en september.

Vertrektijden en prijzen

De vertrektijden en prijzen kunnen soms nog erg verschillen van elkaar. Het ligt er natuurlijk ook aan bij welk bedrijf je een excursie gaat boeken. Consorzio Liguria Via Mare biedt bijvoorbeeld excursies aan waarbij je ook gelijk een boottocht kunt maken naar een andere stad. Zo kun je bijvoorbeeld als je vanuit Loano vertrekt, een excursie boeken en tegelijkertijd een boottocht naar Andora. Whalewatch Imperia biedt daarentegen alleen excursies aan om dolfijnen en walvissen te spotten. Wat beide organisatie wel gemeen hebben, is dat er altijd een bioloog aan boord is die je alles kan vertellen over de zoogdieren. De ticketprijzen liggen ongeveer op 30 euro voor volwassenen en 25 voor kinderen.

Voor een overzicht van vertrekplaatsen en -tijden met prijzen van Consorzio Liguria Via Mare, klik hier.
En voor een overzicht van die van Whalewatch Imperia, kun je op deze link terecht.

Haven van San Remo

Belangrijke informatie

Al enthousiast om een excursie te gaan maken? Om je helemaal klaar te maken voor de boottocht naar het Pelagos Heiligdom heb ik hier nog nuttige informatie voor jou vooraf.
Als je zeker weet dat je dolfijnen wilt gaan spotten, kun je al vooraf tickets reserveren op de websites van de aanbieders. Tegen die tijd dat je er bent drink je heerlijk vooraf nog een lekkere kop cappuccino en je ben klaar om de boot op te gaan. Er wordt van je verwacht dat je er meestal 30 minuten van te voren aanwezig bent op het vertrekpunt.

Cappuccino drinken in Italië

De aanbieders schrijven geen kledingvoorschriften voor, maar raden wel aan om iets comfortabels aan te trekken, een zonnebril of hoed mee te nemen en je goed in te smeren met zonnebrand. Om jezelf maar ook om de dieren te beschermen, zijn er strenge gedragscodes op de boot. Hier vind je een overzicht van de gedragsregels op de boot. Naast het houden aan de regels, is het natuurlijk ook belangrijk om te genieten van de ervaring en je vakantie!

Heel veel plezier met spotten!

Ook verliefd op de Bloemenrivièra?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Bloemenriviera.nl